Tutkimusmatkalla politiikkaan

Yhdenvertaisuuden puutteessa potkut persuiksille

Niin loppui lyhyeen hyvin alkanut perussuomalaisuuteni. Minut erotettiin järjestöstä. Erokirjeessä sanottiin, että syynä on sääntörikkomus. Muihin puolueisiin tai nuorisojärjestöihin ei kuulemma olisi saanut kuulua samanaikaisesti. Olen aivan ymmälläni.

Timo Soini on puhunut viime aikoina tasa-arvon puolesta. Varsinkin mitä tulee SDP:n ministereihin. Perussuomaisten yhdenvertaisuusajattelu ei taida kuitenkaan yltää juuri sen pidemmälle. Vai onko kovinkin yhdenvertaista erottaa nuorisojärjestöstä vain siksi, että kuuluu muihin järjestöihin? Jos olet tuon kaveri, et voi olla meidän kaveri. Eikö sellainen ajattelu ole vähän lapsellista? Poliittinen vakaumus on sitä paitsi osittain perinnöllistä. Yleensähän lapsi  perii vanhempiensa puoluekannan. Aina näin ei toki käy, mutta voihan myös vaaleaihoiselle pariskunnalle syntyä tummaihoinen lapsi. Pitäisikö siis muidenkin perinnöllisten asioiden olla erottamiseen riittävä syy?

Mielestäni ei, sillä esimerkiksi ihonvärin vaihtaminen on huomattavasti helpompaa kuin keskustan puoluekirjasta eroon pääseminen. Esimerkiksi Michael Jackson tiettävästi onnistui edellisessä, mutta jälkimmäistä hän ei tehnyt.

Lakikaan ei katso tällaista toimintaa oikein hyvällä. Näin sanoo yhdenvertaisuuslain pykälä 6:

”Ketään ei saa syrjiä iän, etnisen tai kansallisen alkuperän, kansalaisuuden, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden, sukupuolisen suuntautumisen tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.”

Minulla poliittisia vakaumuksia sattuu vaan olemaan hieman normaalia enemmän, mutta ei kai sekään ole syrjintään oikeuttava syy? Ihmeellistä konservatismia perussuomalaisilta. Tämän jälkeen en yhtään ihmettelisi, vaikka he kohta sanoisivat, että ihmisen tulisi olla yksiavioinen tai jotain muuta yhtä järjetöntä.

Toisaalta on pakko mainita eräästä perussuomalaisten nuorten erittäin positiivisesta tasa-arvon ajamisyrityksestä, sillä he nimittäin ajattelivat tehdä asepalveluksesta pakollisen kummallekin sukupuolelle. Fyysisillä eroilla palvelusta mielestäni on turha perustella miesten tehtäväksi, sillä eivät kai naisetkaan nyt minua heikompia ole. Silti panostani maanpuolustustehtäviin pidettiin niin tärkeänä, että uhkasivat jopa hakea poliisiautolla, jos en muuten paikalle tule. Pakkohan minun sitten oli. Ymmärrän tietysti, että maamme itsenäisyyden jatkuminen oli harteillani.  

 Vaikka en tasa-arvoisena pidäkään vääränä sitä, että olen naisia heikompi, olen miettinyt kuntoilun aloittamista. Kuuntelin nimittäin jokunen viikko sitten Yle Puheelta Jussi Isotalon haastattelun, jossa kyseinen herra katsoi Jyrki Kataisen poliittisen uran olevan pitkälti myös hyvän fyysisen kunnon ansiota. Ilman sitä raskas hallitustyö ei hänen mukaansa onnistuisi. Ehkä minunkin tulisi alkaa harjoittamaan poliittista kuntoani.

 Mahdollisuuksia kuntoiluun on poliittisissa nuorisojärjestöissä kiitettävästi. Lapin perussuomalaiset nuoret pitävät lenkkikerhoa, mutta he eivät varmaan enää huoli minua mukaansa. En suoranaisesti ole kateudesta vihreä, mutta jääkööt lenkit persujen lautaselle, sillä virheillä on myös jonkinlaista urheilua tarjolla. Siihen voisinkin osallistua. Olin jo pari viikkoa takaperin menossa mukaan pelaamaan frisbeetä, mutta peli peruttiin jääkiekon vuoksi. Kuka pelaa jääkiekkoa tähän aikaan vuodesta?

Nuorisojärjestöjen politiikka saa osaltani jäädä kesäksi tauolle. En silti aio täysin unohtaa politiikan harrastamista, vaan tarkoituksenani on kesän aikana tutustua maaseudun poliittiseen ilmapiiriin. Ehkä opin vielä miksi ne siltarummut ovat niin tärkeitä.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Pasi persu

Moi

4§ JÄSENET

Yhdistyksen varsinaisen jäsenen on oltava Perussuomalaiset rp:n jäsen ja jonka kotikuntalain
(11.3.1994/201) 2 §:n mukainen asuinpaikka on yhdistyksen toimialueella. Mikäli puolueen jäsenen kotikunnassa ei ole Perussuomalaista paikallisyhdistystä, puolueen jäsen voi hakea lähimmän kunnan Perussuomalaisen paikallisyhdistyksen jäsenyyttä.

Yhdistyksellä voi olla myös kannattavina jäseninä yksityisiä henkilöitä, joiden on täytettävä Perussuomalaiset rp:n jäsenyyden edellytykset, mutta joiden ei tarvitse olla Perussuomalaiset rp:n jäseniä.

Henkilö voi olla vain yhden paikallisyhdistyksen varsinainen tai kannattajajäsen.

Yhdistyksen jäsenenä ei voi olla henkilö, joka on toisen puolueen jäsen tai toisen Suomessa toimivan puolueen organisaatioon kuuluvan muun yhdistyksen jäsen.

Saavutetut jäsenoikeudet säilyvät.
Yhdistyksen jäsenyyttä haetaan kirjallisesti hakijan omakätisesti allekirjoittamalla yhdistyksen hallitukselle osoitetulla hakemuksella. Yhdistyksen hallitus päättää jäsenhakemuksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä vapaan harkintansa mukaan.

Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti yhdistyksen hallitukselle tai sen puheenjohtajalle tai ilmoittamalla eroamisestaan yhdistyksen kokouksen pöytäkirjaan merkittäväksi.

Hallituksen on pidettävä luetteloa yhdistyksen jäsenistä..

Pasi persu

Erosta

- jäsen on toisen Suomessa toimivan puolueen jäsen tai toisen Suomessa toimivan puolueen organisaatioon kuuluvan muun yhdistyksen jäsen

Alexius Manfelt

Eikös se juuri ole syrjintää, että ei voi kuulua toiseen puolueeseen samaan aikaan. Miksi esim. vihreita syrjitään niin, että eivät voi kuulua persuihin? Miksi persut kannattavat syrjintää tässäkin asiassa.

Markus muuten kirjoittaa hyvin ja selkeästi, siitä kiitos hänelle!

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Voisit korjata tilannetta selittämällä, että olet kuin Dr. Jekyll ja Mr. Hyde: Toinen haluaa kuulua persuihin ja toinen johokin muuhun puolueeseen.

Kun otat taikajuomaa, jompi kumpi ottaa silloin niskalenkin ja niin lenkkeilet uudessa seurassa. Sen voisi tulkita ns. aloittelijan virheeksi.
Kyllä luulisi suomalaisen puolueen antavan anteeksi tällaisille tieteellisille kokeille, kunhan perustelut ovat vakaat? Kyse on kahdenvertaisuudesta;-)

Pekka Salo

Voi sinua pikku ressukkaa. Valita EU:hun tai YK:hon.

Pekka Salo

Chief Unca. Oletko ollut naisten saunassa peniksen kokoasi arvioimassa?

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

"...sillä virheillä on myös jonkinlaista urheilua tarjolla."

???

Mauri Hyhkö

Olen ratkaissut jäsenyys-ongelman kohdaltani erään tunnetun ajattelijan tapaan: "Minä en liity yhdistyksiin, jotka hyväksyvät minut jäsenekseen." https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&sou...

Jouni Haimi

siis tässäoonnuodatettu yhdistyksen sääntöjäjotka ovat laillisia joteneisiinämitään sen kummenpaa ole.

pekka numminen

Eiköhän kaikilla puolueilla ole vaatimuksena jäsenten poliittinen "yksiavioisuus" ja uskollisuus.

Turun Seudun Vihreillä:

Yhdistyksen kokous voi erottaa jäsenen yhdistyksestä, jos jäsen:

- asettuu toisen puolueen tai muun kilpailevan ehdokaslistan ehdokkaaksi vaaleissa.

Toimituksen poiminnat