Tutkimusmatkalla politiikkaan

Vitsi, kun en päässyt kokoomukseen!

Viime viikolla kuulin murheellisen uutisen. Kokoomus ei hyväksynyt minua jäsenekseen. Väittivät vielä, että olisin yrittänyt liittyä jäseneksi ”läpällä”. Naurettava syy hakemuksen hylkäykseen! Tottahan toki yritin liittyä läpällä. Käsittääkseni kokoomuslaista politiikkaa tehdään pelkästään läpällä. Koko puoluehan on yksi suuri vitsi. En kai minä vakavissani ole yrittämässä näiden humoristien joukkoon.

Kerrataan hieman viimeaikaisia kokoomuspolitiikan saavutuksia: Jyrki Katainen tilasi ikääntyneeltä lapsinerolta tulevaisuusselvityksen. Selvitys oli niin naurettava, että sisällön sijaan on täytynyt keskustella Himasesta. Osinkoverofarssi taas on kaikessa huvittavuudessaan niin mahtava, että hallitusyhteistyö on suorastaan katkeamassa nauruun. Voiko tällaista politiikkaa tehdä kuin vitsillä?

Saattaa myös olla mahdollista, että Jyrki Katainen säikähti viimeisimmässä kirjoituksessani esittämääni ajatusta haastaa hänet kokoomuksen johdossa. Kun oikein miettii, niin todennäköisintähän onkin juuri se, että Jyrki on peloissaan käskenyt kokoomusnuoria hylkäämään hakemukseni. Olen kuitenkin sitä mieltä, että upean fantastinen pääministerimme tarvitsee vakavasti otettavan haastajan.

Vakavasti puhuen on aivan erinomaista, että puolueet käyttävät harkintavaltaa siinä ketä hyväksyvät jäsenekseen. Puoluejärjestelmän toiminta perustuu ideologioihin, jotka ovat puolueiden jäsenten jakamia. On toki hankala selvittää jäseneksi hakevan ihmisen arvopohjaa täysin, mutta jonkinlaisen kuvan siitä saattaisi saada vaikkapa haastattelemalla jäsenehdokkaat. Kokoomusnuorilla ilmeisesti onkin tällainen käytäntö, joskin siitä minun kohdallani luovuttiin. Blogi puhui puolestani. Monet nuorisojärjestöt ovat kuitenkin hyväksyneet minut jäsenekseen näkemättä minua kertaakaan. Ehkä kaltaisiani järjestelmän väärinkäyttäjiä sitten on sen verran vähän, että epäkelvot jäsenet eivät ole olleet ongelma yleisellä tasolla. Silti jäsenkandidaatteihin tutustuminen olisi toivottavaa.

Taannoin kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Saul Schubak kohautti puhumalla heikommasta aineksesta. Minusta heikompi aines on hyvä käsite. Se kuvaa hyvin Schubakia. Puolueelle hän oli sitä heikompaa ainesta, joka ei sitoutunut yhteisiin tavoitteisiin. Sellaista ainesta kannattaisi pyrkiä välttämään.

Olen kuullut useasti valittelua siitä, että aktiivisia jäseniä ei ole tarpeeksi. Uutena jäsenenä minut on myös toivotettu tervetulleeksi. Näin toki pitääkin olla, mutta on harmillista, jos kyvykkäitä ja sitoutuvia jäseniä on niin vähän, että jopa kaltaiseni huonompaa ainesta edustavat tulokkaat otetaan vastaan toivonkipinänä. Tästä ei välttämättä kannata vetää mitään johtopäätöstä, mutta voisiko olla, että poliittisia nuorisojärjestöjä ei enää nähdä riittävän tehokkaana vaihtoehtona? Poliittisten nuorisojärjestöjen jäsenmäärät ovatkin opetus- ja kulttuuriministeriön mukaan laskeneet viime vuosina

Aihetta voisi pohtia laajemminkin siltä kannalta vastaako järjestömuotoisesti toimiva puoluejärjestelmä nykyajan pirstoutuneeseen ja nopeatempoiseen elämään. Esimerkiksi kulttuuriteoreetikko Stuart Hall katsoo identiteettien olevan nykyään sirpalemaisia ja projektimuotoisia. Ne ovat jatkuvassa muutoksessa muuttuvan maailman mukana. Poliittiseen ideologiaan sitoutuminen ei välttämättä istu nykynuoren identiteettiin. Järjestöjen kautta toimiminen on hidastempoista ja vaatii sitoutumista. Moni ei ehkä katso pääsevänsä vaikuttamaan niiden kautta riittävän tehokkaasti juuri kyseisellä hetkellä. Poliittiset nuorisojärjestöt edustavat pysyvyyttä ja vakautta, jolle on toki tilansa, mutta se tila on jatkuvasti kapenemassa. Ehkä erilaisten liikkeiden kautta toimiva kansalaisyhteiskunta on tulevaisuuden, ja jo nykyisyyden, tapa vaikuttaa asioihin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Tervetuloa Perussuomalaisiin. Kokoomuksesta valuu jo porukkaa meille muutenkin.

Heikki Kärpänen

Älä sentään kaikkia kahjoja hyväksy!

Olli Polli
Käyttäjän AnttiMoisander kuva
Antti Moisander

Hyviä kirjoituksia sinulla!

Tervetuloa Muutos 2011 -puolueeseen, vaikka sitten läpällä vaan. Joutuisit tosin itse perustamaan ryhmän sinne pohjoiseen...

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Kirjoittaja on aivan mainio aloitteleva politiikan harrastaja. Ihan sama mihin puolueeseen liityt(tai pääset), niin voin vain kuvitella kuinka lennokkaita juttuja sulta tulee jatkossa.

Itse toivoisin sinusta perussuomalaisiin pohjoisen nuorten äänitorvea!

Heikki Kärpänen

Eikö teillä niitä torvia ole jo riittävästi?

Olli Polli

Heikin tulisi heti käydä vähintään suihkussa! Teidän kasvoillenne on liimautunut P. Aska Kärpänen!

Heikki Kärpänen Vastaus kommenttiin #13

Se, joka käyttää lätkää, ei suihkua tarvitse.
~Konfutse

Olli Polli Vastaus kommenttiin #14

Älä hyvä mies itseäsi lätkimään! Se saattaa sattua, jos Kärpänen on Kärpästä nopeampi, joutuu vielä useamman jakamaan!

Henri Ilmonen Vastaus kommenttiin #14

Se oli muuten Laotse...siis se, joka ajoi jenkit pois Vietnamista.

Pekka Salo

Minäkään en päässyt kokkareihin, vaikka olen aina sekä ikuisesti suhtautunut myönteisesti meidän tavisten riistäjiin. Näin se menee.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Näyttää siltä, että kommentoijat eivät ole seuranneet tätä tutkimusmatkaa politiikkaan, sehän alkoi jo marraskuussa.

Henri Ilmonen

Tähän porukkaan mahtuu vielä yksi pöllämystynyt rillipäää...
http://per-looks.tumblr.com/

Käyttäjän vpsainio kuva
Vesa-Pekka Sainio

Melko erikoista että tuo Perlooks on vielä olemassa.

Mielenkiintoinen aihe, esim. täällä Uudellamalla viime syksyn kuntavaalien Perussuomalaiset ehdokkaat saivat käydä teettämässä vaalivalokuvat eräässä espoolaisessa valokuvausliikkeessä puolueen piikkiin. Tietysti kuvien käyttöehtoina oli, että niitä käytettäisiin vain vaalityöhön liittyvässä toiminnassa.

Sitten tuli Perlooks, joka nappasi täysin ilman lupaa ihmisten vaalivalokuvia ja laittoi ne muuhun käyttöön tarkoitettavaksi. Itse ainakin odotin, että kyseinen yrittäjä joka otti kuvat, tai Perussuomalaisten puoluetoimisto olisi ryhtynyt toimenpiteisiin kuvien poistamiseksi sivustolta, tai koko sivuston sulkemiseksi. Harmi jos näin ei käynyt.

Henri Ilmonen

Häpeääkö Kirkkonummen perussuomalainen Vesa-Pekka Sainio perussuomalaisten peruskannattajajoukkoa, vai miksi viime vaalien ehdokkaiden kuvat pitäisi poistaa verkosta...?

(joka tosin on mahdotonta, vrt. steisand-syndrooma)

Sitäpaitsi Kärsämäen ja Polvijärven ehdokkaat on jo moderoitu galleriasta.

Toimituksen poiminnat