Tutkimusmatkalla politiikkaan

Miksi vastuullista Saul Schubakia haukutaan?

 Media ja erinäiset tahot aina kansalaisista puolueisiin ovat ilmaisseet närkästyksensä Kokoomusnuorten Saul Schubakin lapsilisiä käsittelevään kirjoitukseen. Ihmettelen suuresti miksi niin kannatettavan liberaaliin ehdotukseen suhtaudutaan kovin jyrkästi. Minusta Schubak osoittaa pyyteetöntä rohkeutta ja kokoomuslaista vastuunkantoa kannanotossaan.

 

Schubak kirjoittaa seuraavasti:

"Lapsilisät pitäisi ehdottomasti poistaa. On järjenvastaista että tuemme heikomman aineksen lisääntymistä ja sitten ihmettelemme miksi täällä on huumeriippuvaisina syntyviä lapsia ja huostaanottoja alkoholistivanhemmilta"

 

Kyllä Schubakin pitäisi saada lakkauttaa lapsilisänsä, jos ne aiheuttavat noin paljon kärsimystä.  En tosin ole varma tarkoittiko hän olevansa itse alkoholistivanhempi vai huumeriippuvainen lapsi. Joka tapauksessa on ihailtavaa tuoda ongelmansa esille. Ja toiset vain haukkuvat. 

Schubakin huomio on aivan erinomainen myös laajempaan yhteiskunnalliseen pohdintaan: Tulisiko tukien vastaanottamisen olla vapaaehtoista? Eikö liberaalin yhteiskunnan pitäisi mahdollistaa tukien vastaanoton vapaaehtoisuus? Täytyykö ketään pakottaa yhteiskunnallisiin tukiin? Universalismin periaate on kieltämättä hieno, mutta tässä on yksi sen suurimpia heikkouksia.

Sama koskee myös veronmaksua. Aina tarkastellaan asiaa negatiivisesti. Paljonko veroja tarvitsee maksaa, mutta koskaan ei puututa siihen paljonko niitä saa maksaa? Olen itsekin monesti yrittänyt maksaa liikaa, mutta palauttavat aina rahani takaisin! Kokoomuksen tulisi Schubakin tavoin keskittää voimansa tähän epäkohtaan, sillä libeeraalin talousjärjestelmän ydin on juuri vapaaehtoisuudessa. Vaikka verojen alarajaa ei voisikaan itse päättää, tulisi ylärajan olla vapaasti asetettavissa. Jos tällainen ei ole mahdollista, on mahdoton puhua hyvätuloisten vastuunkannosta. Se ei tällä hetkellä onnistu.

 

Tulevana Kokoomusnuorena toivotan Schubakille hyviä kenkiä kiviselle tielle!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Mika Virtanen

Vastuunkantoa?

Älä vedä enää "kokkelia", kiitos.

Toimituksen poiminnat