Tutkimusmatkalla politiikkaan

Kohti poliittista harrastusta

Uuden harrastuksen aloittaminen

Syksy pimenee ja päivät lyhenevät. Välttääkseni kaamosmasennuksen suunnittelin uuden harrastuksen aloittamista. Ajattelin, että politiikka voisi olla kiva harrastus. Ei tarvitse osata mitään. Ei tarvitse lihaksia tai kädentaitoja kuten vaikka jalkapallossa tai kutomisessa. Politiikassa riittää kun vain puhuu. Eikä useimmiten tarvitse edes tarkoittaa mitään. Varmaan aika mukava harrastus.

Aloittaminen on kuitenkin vaikeaa, kun puolueitakin on niin paljon. Enkä haluaisi valita yhtä ylitse muiden. Liityn siis kaikkiin. Nuorisojärjestöt voisivat olla oikea taso, sillä olenhan iästäni huolimatta nuori.

Sitten politiikan huipulla voin vaikka vuorotella puolueita: viestintäministerinä Vihreillä, valtiovarainministerinä Vasemmistoliitolla ja peruspalveluministerinä Perussuomalaisilla. Kyllähän niitä ministerin salkkuja mahtuu vaikka kaksi kumpaankin käteen.

 

Ideasta käytäntöön 

Olin miettinyt harrastuksen aloittamista jo viikon. Aloin jo pohtimaan projektista luopumista. Olisiko politiikka kuitenkin liian vaativaa? Voisinhan aloittaa harrastamisen jostain helpommasta. Vaikka kerhotoiminnasta. Moottoripyöriin liittyvää kerhotoiminta vaikuttikin mielenkiintoiselta, mutta se ei sovi oikein talviharrastukseksi.

Onnekkaasti kävi kuitenkin niin, että päädyin lauantai-iltana aloittamaan tieni kohti politiikkaa. Tämä kävi aivan sattumalta. Muutaman mutkan jälkeen löysin itseni Vasemmistonuoriin kuuluvan pariskunnan keittiöstä peltikuoriin pakattu panimotuote kädessäni.

Pian juttu kulki kohti politiikkaa ja kerroin ajatuksestani aloittaa uusi harrastus. Järjestötoimintaan aktiivisesti osallistuva isäntä sanoi liittymisen olevan yksinkertaista. Voisin kuulemma liittyä heti. Hän etsi eteeni kaavakkeen. Mutta haittako että olen nauttinut hieman alkoholipitoisia juomia, enkä ole täysin harkintakykyinen? Vasemmistonuorten aktiivin mukaan se ei ole alkuunkaan ongelma. Suurin osa järjestön jäsenistä tekee kuulemma hakemuksensa humalassa. Hyvä! En olisikaan halunnut erottua muista. Vasemmistonuorten aktiivi näytti vielä lasinalusia, joiden kääntöpuolella on liittymiskaavake. Kuinka kätevää!

Herätessäni virkeänä seuraavaan aamuun päätin jatkaa politisoitumistani. Laitoin hakemukset myös muihin järjestöihin, joihin pystyi liittymään helposti netin kautta. Nyt hakemukset on tehty Keskustanuoriin, PS-nuoriin ja Demarinuoriin.

Kaikkiin en kuitenkaan vielä päässyt liittymään. Svensk ungdom ei käsittääkseni vaikuta Rovaniemellä, vaan on keskittynyt rannikkoseutuihin. KD-nuoret taas vaativat vakuuttamaan, että en ole muiden puolueiden jäsen. Olisiko se nyt kovin kristillistä, vakuuttaa sellaista minkä valheeksi tietää, Herran pieksut sentään!

Kokoomus ja Vihreät taas vaativat jäsenyyden vastineeksi rahaa, eikä minulla sitä nyt juuri ole. Haluaisikohan joku sponsoroida? Lupaan ajaa rahoittajan etua, kun pääsen riittävän korkeaan poliittiseen asemaan. Eikös se ole politiikassa tapana? Tai ehkä minun täytyy aloittaa vasemmalta ja hankkia vähän perustuloa, jotta voin sitten liittyä Kokoomukseen ja menestyjien joukkoon!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän juhopahajoki kuva
Juho Pahajoki

Olisi kyllä hauska kuulla, miten koet kokoomusnuoret. Paljonkos se jäsenmaksu olikaan? Ylipäätään seuraan mielenkiinnolla tätä ekskursiotasi politiikkaan. Milloin tulee seuraava kirjoitus? Ehkä sinä, Make, voisit muuten perustaa sen ruotsalaisen nuorison Rovaniemelle?

Käyttäjän markussjoberg kuva
Markus Sjöberg

Liityn todennäkösesti pian myös kokoomusnuoriin. Kuulin nimittäin huhun, että jäsenmaksu kompensoidaan jo ensimmäisen purjeveneen hinnassa. Kokoomusnuoret kiinnostaisivat kyllä kovasti myös ajankohtaisuutensa puolesta. Olisikin mielenkiintoista kuulla että lakkautettiinko Saul Schubakin lapsilisät, kun hän sitä vaati.

Tällä viikolla tulee seuraava kirjoitus. Torstaina on ilmeisesti jokin vasemmistonuorten juttu, en tiedä mikä, ja lauantaina keskustanuorten seminaari. Toivottavasti myös muut järjestöt järjestäisivät jotain mielenkiintoista. Huonosti löytyy tietoa noista tapahtumista. Tehdäänkö politiikkaa sittenkin suljettujen ovien takana?

Hyvä idea tuo SU:n Rovaniemen piirin perustaminen. Pitääpä alkaa suunnittelemaan, kun sukunimeni puolesta olisin kuitenkin kelvollinen RKP:n jäsen.

Toimituksen poiminnat